Prostreno.cz

Dušená kapusta kadeřávek

Na první pohled vypadá kadeřávek čili kapusta kadeřavá obyčejně, ale dušená a ochucená, nebo zadělávaná se hodí i k lahůdkám typu losos, koroptev či uzený jazyk.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g čerstvé kapusty kadeřávek
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml sojového mléka - nebo mandlového
  • 1 hrnek mandlí, nebo kešu ořechů
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 0,5 lžičky chilli vloček - volitelné
  • 4 lžíce sýra - nahrubo strouhaného

Postup přípravy

  1. Z kapusty odstraňte silnější stonky a kapustu nakrájejte na silné proužky.
  2. Kapustu nasypte do osolené vařící vody a vařte 10 minut.
  3. Pak kapustu sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  5. K cibuli přidejte na plátky pokrájený česnek, promíchejte, posypte moukou a míchejte přibližně 2 minuty.
  6. Zalijte sojovým mlékem a přiveďte k varu, vmíchejte povařenou kapustu a nasekané mandle.
  7. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a chilli vločkami, posypte sýrem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená kapusta kadeřávek

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat