Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušená kapusta kadeřávek

lanvin
2hlasy
Hodnotit

55min

25min příprava

30min vaření

745 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky10g sacharidy7g bílkoviny

Na první pohled vypadá kadeřávek čili kapusta kadeřavá obyčejně, ale dušená a ochucená, nebo zadělávaná se hodí i k lahůdkám typu losos, koroptev či uzený jazyk.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g čerstvé kapusty kadeřávek
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml sojového mléka - nebo mandlového
  • 1 hrnek mandlí, nebo kešu ořechů
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 0,5 lžičky chilli vloček - volitelné
  • 4 lžíce sýra - nahrubo strouhaného

Postup přípravy

  • Z kapusty odstraňte silnější stonky a kapustu nakrájejte na silné proužky.
  • Kapustu nasypte do osolené vařící vody a vařte 10 minut.
  • Pak kapustu sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  • K cibuli přidejte na plátky pokrájený česnek, promíchejte, posypte moukou a míchejte přibližně 2 minuty.
  • Zalijte sojovým mlékem a přiveďte k varu, vmíchejte povařenou kapustu a nasekané mandle.
  • Dochuťte muškátovým oříškem, solí a chilli vločkami, posypte sýrem a podávejte.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Čatní z lilku

Čatní z lilku

0 hlasů
60min 726 kJ 90 Kč
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

3 hlasy
35min 238 kJ 85 Kč
Meruňky s chilli papričkou

Meruňky s chilli papričkou

2 hlasy
45min 571 kJ 99 Kč
Bramborová kaše s jablky

Bramborová kaše s jablky

8 hlasů
45min 339 kJ 50 Kč
Pečená brokolice

Pečená brokolice

3 hlasy
40min 695 kJ 60 Kč
Grilované barevné cukety

Grilované barevné cukety

0 hlasů
20min 565 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření