Prostreno.cz

Velikonoční nádivka

Nádivku nemusíte připravovat pouze o velikonocích, chutná vždy skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 881 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy23g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nakrájené rohlíky nasypte do velké mísy.
  2. Vajíčka důkladně vyšlehejte s mlékem, jemně osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
  3. Směsí přelijte rohlíky a nechte stát 15 minut. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ani hustá.
  4. Uzené maso povařte přibližně 30 minut, pak nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostky.
  5. Maso přidejte k rohlíkům, promíchejte, přisypte oprané, nasekané kopřivy, pažitku a petrželku.
  6. Nakonec vmíchejte prášek do pečiva.
  7. Plech, nebo pekáček vymažte sádlem a na plech rozprostřete nádivku.
  8. Nádivku pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut, nebo dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,40g
  • Sacharidy:

    213,96g
    • Cukry:

      18,40g
  • Tuky:

    184,50g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Párky zapečené s vejci

(1 hlasů)
1h a 5min
813 kJ

Brokolice zapečená se špenátem

(6 hlasů)
1h a 15min
738 kJ

Závin s houbami

(4 hlasů)
1h a 10min
916 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat