Prostreno.cz

Velikonoční nádivka

Nádivku nemusíte připravovat pouze o velikonocích, chutná vždy skvěle.

  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 1006 kJ / 240 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy27g
tuky9g

Ingredience na

  • 10 ks nakrájených rohlíků
  • 7 ks vajec
  • 200 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 350 g uzeného bůčku, nebo krkovice
  • 2 hrsti mladých kopřiv
  • 4 lžíce pažitky - nasekané
  • 4 lžíce petrželky - nasekané
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • Na vymazání
  • 2 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Nakrájené rohlíky nasypte do velké mísy.
  2. Vajíčka důkladně vyšlehejte s mlékem, jemně osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
  3. Směsí přelijte rohlíky a nechte stát 15 minut. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ani hustá.
  4. Uzené maso povařte přibližně 30 minut, pak nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostky.
  5. Maso přidejte k rohlíkům, promíchejte, přisypte oprané, nasekané kopřivy, pažitku a petrželku.
  6. Nakonec vmíchejte prášek do pečiva.
  7. Plech, nebo pekáček vymažte sádlem a na plech rozprostřete nádivku.
  8. Nádivku pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut, nebo dozlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční nádivka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat