1h a 45min
45min příprava
60min vaření
987 kJ
energetická hodnota na 100g
120 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky27g sacharidy7g bílkoviny
Nádivku nemusíte připravovat pouze o velikonocích, chutná vždy skvěle.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
10 ks
nakrájených rohlíků
7 ks
vajec
200 ml
mléka
2 špetky
soli
3 špetky
mletého pepře
1 špetka
muškátového oříšku
350 g
uzeného bůčku, nebo krkovice
2 hrsti
mladých kopřiv
4 lžíce
pažitky
- nasekané
4 lžíce
petrželky
- nasekané
1 lžička
kypřícího prášku do pečiva
Na vymazání
2 lžíce
sádla
Postup přípravy
Nakrájené rohlíky nasypte do velké mísy.
Vajíčka důkladně vyšlehejte s mlékem, jemně osolte, opepřete a dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem.
Směsí přelijte rohlíky a nechte stát 15 minut. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ani hustá.
Uzené maso povařte přibližně 30 minut, pak nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostky.
Maso přidejte k rohlíkům, promíchejte, přisypte oprané, nasekané kopřivy, pažitku a petrželku.
Nakonec vmíchejte prášek do pečiva.
Plech, nebo pekáček vymažte sádlem a na plech rozprostřete nádivku.
Nádivku pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut, nebo dozlatova.