Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Marinovaná zelenina

Mikeš
1hlas
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

326 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy0g bílkoviny

Marinovanou zeleninu můžete jíst jen tak, jako přílohu k jídlu nebo použít jako základ pro salát.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g mrkve
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky koriandru - jemně nasekaného
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na zálivku
  • 80 ml jablečného octa
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 300 ml vody

Postup přípravy

  • Oloupanou mrkev, omyté ředkvičky a okurku nakrájejte na plátky.
  • Zeleninu nasypte do sklenice.
  • Přidejte nakrájenou chilli papričku bez semínek, na plátky nakrájený česnek a nasekaný koriandr.
  • V rendlíku svařte vodu, ocet, cukr a sůl. Pak nechte nálev trochu vychladnout, aby nebyl vařící.
  • Nálevem zalijte zeleninu, zakápněte olejem a nechte přes noc v lednici marinovat.
TIP:

K zelenině můžete přidat malé žampiony, nejlépe hnědé.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rajčatový salát s kukuřicí

Rajčatový salát s kukuřicí

1 hlas
20min 471 kJ 70 Kč
Rýžový salát s hráškem a paprikou

Rýžový salát s hráškem a paprikou

2 hlasy
50min 357 kJ 110 Kč
Italský salát

Italský salát

4 hlasy
15min 193 kJ 75 Kč
Jarní brokolicový salát

Jarní brokolicový salát

1 hlas
30min 187 kJ 90 Kč
Brokolicový salát

Brokolicový salát

2 hlasy
30min 245 kJ 110 Kč
Salát z rukoly s parmazánem

Salát z rukoly s parmazánem

1 hlas
30min 614 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření