Prostreno.cz

Marinovaná zelenina

Marinovanou zeleninu můžete jíst jen tak, jako přílohu k jídlu nebo použít jako základ pro salát.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 356 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 250 g mrkve
  • 2 svazky ředkviček
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky koriandru - jemně nasekaného
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na zálivku
  • 80 ml jablečného octa
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 300 ml vody

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev, omyté ředkvičky a okurku nakrájejte na plátky.
  2. Zeleninu nasypte do sklenice.
  3. Přidejte nakrájenou chilli papričku bez semínek, na plátky nakrájený česnek a nasekaný koriandr.
  4. V rendlíku svařte vodu, ocet, cukr a sůl. Pak nechte nálev trochu vychladnout, aby nebyl vařící.
  5. Nálevem zalijte zeleninu, zakápněte olejem a nechte přes noc v lednici marinovat.

TIP:

K zelenině můžete přidat malé žampiony, nejlépe hnědé.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná zelenina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat