Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Zapečené mleté maso

lanvin
3hlasy
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

545 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Mleté vepřové maso zapečené s rajčaty a sýrem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 700 g mletého vepřového masa
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce mix koření na mleté maso
  • 1 plechovka krájených konzervovaných rajčat - 400 g
  • 150 ml sladké chilli omáčky
  • 150 ml smetany
  • 150 g plátkového sýra
  • Na posypání
  • 4 ks rajčat
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek. Nechte vychladnout.
  • Do větší misky dejte maso, přidejte koření, podle chuti osolte, přidejte scezená rajčata, chilli omáčku, vychladlou cibulku s česnekem a smetanu. Vše důkladně promíchejte.
  • Směs dejte do pekáčku, nebo zapékací misky a pečte v troubě 45 minut. Před koncem pečení položte na maso plátky sýra.
  • Rajčata nakrájejte na kostičky a promíchejte s nasekanou petrželkou. Podle chuti osolte.
  • Maso podávejte posypané rajčaty s petrželkou.
Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

2 hlasy
878kJ 130 Kč
Koláč plněný máslovým krémem

Koláč plněný máslovým krémem

4 hlasy
1h a 10min 1461kJ 150 Kč

Podobné recepty

Cukety plněné masem

Cukety plněné masem

5 hlasů
1h a 5min 578 kJ 140 Kč
Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

3 hlasy
1h a 15min 621 kJ 170 Kč
Masové karbanátky s tvarohem

Masové karbanátky s tvarohem

4 hlasy
1h a 10min 783 kJ 120 Kč
Hovězí kuličky s cuketou

Hovězí kuličky s cuketou

4 hlasy
1h a 10min 964 kJ 150 Kč
Vepřové karbanátky se zázvorovou omáčkou

Vepřové karbanátky se zázvorovou omáčkou

7 hlasů
1h a 5min 980 kJ 150 Kč
Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

6 hlasů
1h a 45min 584 kJ 200 Kč

Články nejen o vaření