Prostreno.cz

Dušený králík s houbami

Recept na přípravu králíka inspirovaný francouzskou kuchyní.

  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sádla - nebo oleje
  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 1 ks velké cibule
  • 400 g lesních hub - nebo žampionů
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 500 ml domácího masového vývaru
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek čerstvé petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pekáčku na sádle opečte ze všech stran porce králíka. Maso osolte.
  3. K masu přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, tymián, oloupané stroužky česneku, vývar a víno.
  4. Maso přikryjte a duste v troubě 60 minut.
  5. K masu nasypte očištěné, nakrájené houby a dopečte odkryté doměkka.
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Vypečenou šťávu můžete zahustit instantní jíškou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,20g
  • Sacharidy:

    86,80g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    107,33g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Králík se sušenými švestkami

(5 hlasů)
1h a 20min
727 kJ

Dijonský dušený králík

(8 hlasů)
1h a 35min
802 kJ

Pečený králík

(3 hlasů)
1h a 35min
598 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušený králík s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat