Prostreno.cz

Kořeněné hovězí maso

Voňavé, dušené hovězí maso s anýzem a fenyklem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 428 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks čerstvého zázvoru - 3 cm
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička anýzu
  • 70 ml oleje
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky drceného černé pepře
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 500 g domácího masového vývaru
  • 1 ks pórku
  • 1 ks chilli papričky

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli a pórek (pouze bílou část).
  3. Přidejte oloupané stroužky česneku, překrojené napůl, nasekaný zázvor, fenykl, anýz a promíchejte, až se koření rozvoní.
  4. Přidejte maso, osolte, opepřete, přidejte rajčatový protlak, sojovou omáčku, zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. Před podáváním ozdobte nakrájenou, zelenou části pórku a nakrájenou chilli papričkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kořeněné hovězí maso

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat