Prostreno.cz

Reveňový džem

Sladkokyselý džem z rebarbory a jablek.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy29g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaná jablka a rebarboru dejte do hrnce, přidejte vodu a povařte, až se jablka a reveň rozvaří.
  2. Do připraveného ovoce přidejte želírovací cukr, dřeň vanilky, skořici a dobře promíchejte.
  3. Za stálého míchání vařte 3–5 minut, podle chuti můžete ještě přidat cukr.
  4. Džem rozdělte do sterilovaných, horkých skleniček a uzavřete víčky.
  5. Pokud chcete uchovat džem delší dobu, sterilujte 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,18g
  • Sacharidy:

    228,00g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    8,53g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Meruňkový džem se zázvorem

(13 hlasů)
45min
664 kJ

Jablka s badyánem

(15 hlasů)
20min
740 kJ

Kompot ze sušeného ovoce

(11 hlasů)
60min
492 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Reveňový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat