Prostreno.cz

Treska se zeleninovým salátem

Lehké, zdravé a chutné.

  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g tresky
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce bylinek na ryby - kopr, tymián, estragon aj.
  • 0.5 lžíce mix koření na ryby
  • 600 g nových brambor - malých,stejně velkých
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks červené cibule
  • 8 ks ředkviček
  • 6 lístků čerstvé máty
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Důkladně omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout.
  2. Hrášek blanšírujte 5 minut v osolené vodě, pak hrášek přelijte ledovou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Očištěný fenykl, omyté ředkvičky a oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a nasypte je do misky.
  4. Přidejte brambory překrojené na poloviny, hrášek, lístečky máty, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Salát lehce promíchejte.
  5. Porce ryby jemně osolte, posypte kořením a na másle s olejem ryby z obou stran opečte, nakonec posypte ryby bylinkami.
  6. Ryby podávejte se zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,90g
  • Sacharidy:

    127,90g
    • Cukry:

      20,53g
  • Tuky:

    284,01g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruzi ve slaninovém kabátku

(2 hlasů)
55min
1558 kJ

Rybí filé s rajčaty

(3 hlasů)
40min
424 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska se zeleninovým salátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat