Cibulový chléb
Nudí vás obyčejný chléb? Upečte si chléb s jarní cibulkou. S talířem polévky vystačí za hlavní chod.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
882 kJ / 210 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky6g
Ingredience na
- 225 g
žitné mouky
- 225 g
hladké pšeničné mouky
- 1 lžička
jedlé sody
- 1 lžička
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 2 ks
jarní cibulky s natí
- 2 lžíce
bílého jogurtu
- 50 ml
oleje nebo rozpuštěného másla
- 220 ml
mléka
- nebo podle potřeby
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Formu na chléb vyložte pečícím papírem.
- Mouku, sodu a sůl prosejte do misky.
- Cibulku i s natí nakrájejte na tenké plátky.
- V mouce udělejte důlek, přidejte jogurt, olej, nebo rozpuštěné máslo, cibulku a pepř.
- Promíchejte a postupně přidávejte mléko, aby se vytvořilo hladké, ne moc tuhé, ani řídké těsto.
- Těsto vytvarujte, vložte do formy, nebo pekáčku a pečte přibližně 45 minut. Podle výkonu trouby to může trvat i déle.
TIP:
Pokud nemáte formu na chléb použijte větší formu na chlebíček, nebo vytvarujte bochník a pečte v pekáčku.