Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Sladká jablečná pomazánka

lentilka
1hlas
Hodnotit

60min

15min příprava

45min vaření

845 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky37g sacharidy2g bílkoviny

Skvělá pomazánka nejen pro děti na svačinu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 80 ml 100 % jablečné šťávy
  • 250 g želírovacího cukru 3:1
  • 1 lžička mleté skořice
  • 5 ks hřebíčku
  • 1.5 kg jablek - oloupaných, nakrájených

Postup přípravy

  • Nakrájená jablka nasypte je do hrnce, přidejte jablečnou šťávu, hřebíček a duste, až se jablka rozvaří.
  • K jablkům přidejte skořici, cukr a vařte 5 minut.
  • Z jablek vyndejte hřebíček.
  • Jablka dejte do skleniček, uzavřete je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uchovejte v chladu.
TIP:

Podle sladkosti jablek můžete přidat více cukru.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

3 hlasy
20min 443 kJ 90 Kč
Pomazánka s olivami

Pomazánka s olivami

2 hlasy
20min 742 kJ 72 Kč
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

9 hlasů
30min 711 kJ 40 Kč
Pomazánka na tousty

Pomazánka na tousty

3 hlasy
20min 712 kJ 80 Kč
Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy

4 hlasy
20min 581 kJ 50 Kč
Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

0 hlasů
20min 521 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření