Sladká jablečná pomazánka
Skvělá pomazánka nejen pro děti na svačinu.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
845 kJ / 202 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy37g
tuky5g
Ingredience na
- 80 ml
100 % jablečné šťávy
- 250 g
želírovacího cukru 3:1
- 1 lžička
mleté skořice
- 5 ks
hřebíčku
- 1.5 kg
jablek
- oloupaných, nakrájených
Postup přípravy
- Nakrájená jablka nasypte je do hrnce, přidejte jablečnou šťávu, hřebíček a duste, až se jablka rozvaří.
- K jablkům přidejte skořici, cukr a vařte 5 minut.
- Z jablek vyndejte hřebíček.
- Jablka dejte do skleniček, uzavřete je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uchovejte v chladu.
TIP:
Podle sladkosti jablek můžete přidat více cukru.