Prostreno.cz

Kuře s houbovou omáčkou

V sezóně čerstvých hub stojí za to ochutnat.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 493 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1200 g naporcovaného kuřete
  • 1 lžička soli
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 350 g očištěných hub
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 ks nakrájené šalotky
  • 1 ks menší cibule - nakrájená na plátky
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce světlé instantní jíšky
  • 300 ml smetany na vaření
  • 0.5 svazku pažitky - nasekané

Postup přípravy

  1. Sušené houby zalijte teplou vodou a přikryté nechte stát půl hodiny.
  2. Naporcované kuře osolte a spolu s nakrájenou šalotkou orestujte ze všech stran v pekáčku na 2 lžících rozehřátého másla a lžíci oleje.
  3. Kuře podlijte vývarem, přidejte polovinu očištěných nakrájených hub a pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  5. Přidejte zbytek nakrájených hub a scezené, sušené houby.
  6. Podlijte vínem a duste 15-20 minut, podle druhu hub.
  7. Houby zalijte smetanou, přidejte instantní jíšku a duste 10 minut.
  8. Nakonec do omáčky vmíchejte pažitku. Kuře podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře s houbovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat