Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Slavnostní oběd, nebo večeře. Milovníci zvěřiny si opravdu pochutnají.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g srnčích medailonků
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 2 snítky čerstvé máty - pouze lístky
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce malinového octa
  • 2 lžíce malinové marmelády
  • 250 g čerstvých malin

Postup přípravy

  1. Lístky máty najemno nasekejte a nasypte je do mísy. Přidejte oba octy, vmíchejte marmeládu, rozmačkané maliny a dochuťte solí a pepřem.
  2. Srnčí medailonky potřete olejem, dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso nenaklepávejte.
  3. Medailonky vytvarujte do válečku a ovažte je potravinářským provázkem, aby udržely tvar.
  4. Medailonky opečte ze všech stran na oleji, na střední teplotě 3-4 minuty z každé strany.
  5. Pak maso dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. Podávejte s malinovou omáčkou a s dušenou sezónní zeleninou.

TIP:

Pokud vám vadí zrníčka malin, maliny prolisujte přes sítko.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat