Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Slavnostní oběd, nebo večeře. Milovníci zvěřiny si opravdu pochutnají.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g srnčích medailonků
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 2 snítky čerstvé máty - pouze lístky
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce malinového octa
  • 2 lžíce malinové marmelády
  • 250 g čerstvých malin

Postup přípravy

  1. Lístky máty najemno nasekejte a nasypte je do mísy. Přidejte oba octy, vmíchejte marmeládu, rozmačkané maliny a dochuťte solí a pepřem.
  2. Srnčí medailonky potřete olejem, dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso nenaklepávejte.
  3. Medailonky vytvarujte do válečku a ovažte je potravinářským provázkem, aby udržely tvar.
  4. Medailonky opečte ze všech stran na oleji, na střední teplotě 3-4 minuty z každé strany.
  5. Pak maso dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. Podávejte s malinovou omáčkou a s dušenou sezónní zeleninou.

TIP:

Pokud vám vadí zrníčka malin, maliny prolisujte přes sítko.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,61g
  • Sacharidy:

    165,50g
    • Cukry:

      75,88g
  • Tuky:

    104,49g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Zajíc na divoko

(12 hlasů)
2h a 0min
779 kJ

Dušené srnčí na česneku

(27 hlasů)
2h a 50min
915 kJ

Zvěřinový guláš

(9 hlasů)
2h a 20min
434 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat