Prostreno.cz

Houbové karbanátky s celerem

Máte rádi houby, v kombinaci s celerem jsou velmi chutné.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 577 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g očištěných lesních hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velké šalotky
  • 1 špetka kmínu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nasekané
  • 250 g celeru
  • 7 lžic strouhanky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 ks vajec - rozšlehaných
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte drobně nakrájené houby, posypte je kmínem a duste, až se z hub odpaří voda. Hotové houby nechte vychladnout.
  2. Do misky nastrouhejte na hrubém struhadle oloupaný celer.
  3. Přidejte připravené houby, podle chuti osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku, kukuřičný škrob, rozšlehaná vejce a strouhanku. Vše důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky a pečte je zvolna z obou stran na rozehřátém oleji.
  5. Karbanátky můžete rovněž upéct v troubě. Karbanátky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte je alobalem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C 35-45 minut, podle velikosti karbanátků.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houbové karbanátky s celerem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat