Prostreno.cz

Květákový salát

I květák dokáže být velice chutnou ingrediencí na přípravu salátů.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 427 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hlávka menšího květáku
  • 1 ks jablka - velkého, červeného
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 100 g mandlí
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce šťávy z limetky
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička soli - na vaření květáku
  • 2 lžíce rozinek - opláchnutých

Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Sceďte pod studenou vodou a rozdělte na malé růžičky.
  2. Vložte do mísy, přidejte na malé kousky nakrájené jablko, mandle, rozinky a lístečky máty. Sůl promíchejte s limetkovou šťávou a přimíchejte olej. Salát pokapejte touto zálivkou a hned podávejte.

TIP:

Někdy se na květáku vyskytuje tzv. mechovitost, chlupovité nárůstky, které nejsou známkou dobré chuti. Na květáku se také objevují hnědé skvrny nebo černé tečky, takový květák rychle zahnívá a znamená to, že byl sklizen za mokra. Květák v létě velmi rychle vadne a vysychá, nelze jej proto v domácnosti udržet dlouho čerstvý.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat