40min
20min příprava
20min vaření
365 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky10g sacharidy2g bílkoviny
Salát z brambor, cherry rajčat, hlávkového salátu a slaniny.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 kg
brambor
- stejně velkých
0.5 lžičky
soli
2 lžíce
bílého vínového octa
120 g
anglické slaniny
4 lžíce
majonézy
3 ks
lahůdkové cibulky
1 lžíce
bio zeleninového ochucovadla
0.5 ks
římského, nebo hlávkového salátu
350 g
cherry rajčat
0.5 hrnku
čerstvé pažitky
- nakrájené
2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte.
Slaninu nakrájejte na nudličky a lehce ji orestujte nasucho v pánvi.
Vychladlé brambory nakrájejte a nasypte je do misky.
Přidejte natrhané listy salátu, překrojená cherry rajčata, na plátky nakrájenou cibulku a pažitku.
Vinný ocet smíchejte s majonézou, ochucovadlem a pepřem.
Majonézu přidejte k zelenině a salát promíchejte.