Prostreno.cz

Dezert ze dvou druhů melounů

Melouny jsou jedním z nejoblíbenějších ovocných druhů vůbec, obzvláště v horkých letních měsících, kdy jsou shodou okolností také v hlavní sezoně. Zkuste tedy recept na rychlé pohoštění z červeného a ananasového melounu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 274 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky0g

Ingredience na

  • 100 ml vody
  • 1 hrnek pískového cukru
  • 5 šálků kuliček ananasového melounu
  • 5 šálků kuliček červeného melounu
  • 1/2 hrnku máty - nasekané
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • 2-4 lžíce amaretta - pro děti vynechejte

Postup přípravy

  1. Cukr a vodu svařte na sirup. Nechte vychladit. Z melounů vykrojte kuličky. Dejte na mísu.
  2. V mixeru rozmixujte mátu, sirup, citronovou šťávu a Amareto. Melounové kuličky přelijte, promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Meloun Cantaloup - ananasový meloun. Tyto poměrně malé plody o váze okolo jednoho kilogramu se vyznačují kůrou se zvlášť výraznou, vystupující síťovitou kresbou. Kůra má na rozdíl od klasického melounu nazelenalou barvu. Dužnina má konzistenci manga a výrazně sladkou aromatickou chuť připomínající ananas – odtud také časté označení ananasový meloun.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,50g
  • Sacharidy:

    169,50g
    • Cukry:

      113,80g
  • Tuky:

    1,92g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Salát s melounem

(10 hlasů)
15min
373 kJ

Salát s bílým melounem

(11 hlasů)
15min
270 kJ

Ananasový meloun s malinami

(14 hlasů)
1h a 15min
1248 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert ze dvou druhů melounů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat