Prostreno.cz

Mleté maso ve slaninové omáčce

Mleté maso na slanině, dušené s pórkem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 854 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na

  • 200 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 600 g mletého masa - vepřové, nebo mix
  • 200 g pórku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 0.5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostky a lehce ji orestujte v hrnci na lžíci oleje.
  2. Přidejte nakrájený pórek, mleté maso a přibližně 5 minut restujte.
  3. Maso zalijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete a duste 20 minut.
  4. K masu nasypte jíšku, přidejte smetanu a duste 15 minut.
  5. Podávejte hustě posypané nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Mleté maso ve slaninové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat