Mleté maso ve slaninové omáčce
Mleté maso na slanině, dušené s pórkem.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
854 kJ / 204 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky18g
Ingredience na
- 200 g
slaniny
- 1 lžíce
oleje
- 600 g
mletého masa
- vepřové, nebo mix
- 200 g
pórku
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 300 ml
zeleninového vývaru
- 1.5 lžíce
tmavé instantní jíšky
- 200 ml
smetany na vaření
- 0.5 svazku
zelené petrželky
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostky a lehce ji orestujte v hrnci na lžíci oleje.
- Přidejte nakrájený pórek, mleté maso a přibližně 5 minut restujte.
- Maso zalijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete a duste 20 minut.
- K masu nasypte jíšku, přidejte smetanu a duste 15 minut.
- Podávejte hustě posypané nasekanou petrželkou.