Prostreno.cz

Mrkvové řezy se sýrovým krémem

V kombinaci s našlehaným krémem jsou tyhle řezy dokonalé.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1087 kJ / 259 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy24g
tuky15g

Ingredience na

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 4 ks vajec
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1.5 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 1 ks jablka
  • 50 g mletých ořechů
  • 0.5 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1.5 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na krém
  • 400 g mascarpone
  • 100 ml 40% smetany na šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Plech o velikosti 20 x 25 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny.
  3. Přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče a přisypte obě mouky proseté s práškem do pečiva a skořicí.
  4. Těsto prošlehejte a postupně přidávejte olej, zakysanou smetanu a nakonec vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev, ořechy a na malé kostičky nakrájené jablko zbavené jádřince a slupky.
  5. Těsto důkladně promíchejte a nechte chvíli stát. Pak těsto nalijte na připravený plech.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35-45 minut.
  7. Mezitím smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a do krému přidejte ušlehanou smetanu.
  8. Vychladlý koláč potřete krémem.

TIP:

Do těsta můžete vmíchat hrst rozinek namočených v rumu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvové řezy se sýrovým krémem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat