Prostreno.cz

Kuřecí plátek v zeleninové omáčce

Jemné kuřecí maso v lahodné krémové omáčce se zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 690 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g kuřecího maso
  • 1 ks mrkve
  • 0.5 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nakrájené
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kostičky.
  2. Očištěný pórek a celer nakrájejte na plátky.
  3. Na másle s olejem zlehka orestujte z obou stran plátky masa.
  4. Přidejte mrkev, celer a pórek, zalijte vývarem a duste, až je maso měkké.
  5. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte k masu.
  6. Podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  7. Nakonec maso posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,66g
  • Sacharidy:

    136,50g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    222,05g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí čtvrtky dušené s červeným zelím

(3 hlasů)
1h a 30min
418 kJ

Italské kuřecí kuličky

(2 hlasů)
1h a 15min
735 kJ

Kořeněná kuřecí prsa

(2 hlasů)
1h a 20min
1285 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek v zeleninové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat