Prostreno.cz

Kuřecí plátek v zeleninové omáčce

Jemné kuřecí maso v lahodné krémové omáčce se zeleninou.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 460 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g kuřecího maso
  • 1 ks mrkve
  • 0.5 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nakrájené
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kostičky.
  2. Očištěný pórek a celer nakrájejte na plátky.
  3. Na másle s olejem zlehka orestujte z obou stran plátky masa.
  4. Přidejte mrkev, celer a pórek, zalijte vývarem a duste, až je maso měkké.
  5. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte k masu.
  6. Podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  7. Nakonec maso posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek v zeleninové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat