Prostreno.cz

Mandlové pesto s medvědím česnekem

Pesto s medvědím česnekem si dejte s těstovinami, hodí se ale i na steaky či ryby a ozdobit jím můžete také jarní polévku ,nebo tousty.

17.04.2019 sun
20min

20min příprava

Pro začátečníky

náročnost


  • 200 g listů medvědího česneku
  • 60 g loupaných mandlí
  • 50 g sýra pecorino,nebo parmazán
  • 150 ml ořechového,nebo olivového oleje - podle potřeby více
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V mixéru nebo robotu rozmixujte nahrubo medvědí česnek ,mandle, nakrájený sýr a ořechový,nebo olivový olej.Olej přidávejte postupně.
  2. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Povrch zakápněte dalším olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží maximálně týden).

TIP:

Pecorino je slaný tvrdý sýr z ovčího mléka


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0 g
  • Sacharidy:

    0 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    0 g
  • Vláknina:

    0 g





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

medvědí česnek

35 kcal / 100g
B2 g
S7 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mandlové pesto s medvědím česnekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba