Prostreno.cz

Marocká květáková polévka

Zeleninová polévka harisou a mandlemi.

Ohodnotit
(2 hlasů)
10.08.2018 sun
55min

20min příprava

35min vaření

435 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
  2. Přidejte harisu, kmín a promíchejte.
  3. Zeleninu zalijte vodou, osolte, přidejte polovinu mandlí a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte skořicí.
  5. Polévku podávejte posypanou mandlemi a koriandrem.

TIP:

Harisa je druh ostré kořenící směsi.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,50 g
  • Sacharidy:

    271,00 g
    • Cukry:

      17,00 g
  • Tuky:

    220,80 g
  • Vláknina:

    144,80 g

Aktivita pro spálení:

103 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka ze sladkých brambor

(3 hlasů)
1h a 10min
269 kJ

Krémová thajská polévka

(1 hlasů)
45min
320 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

kořenová zelenina

61,67 kcal / 100g
B1,92 g
S9,1 g
T1,79 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marocká květáková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba