55min
20min příprava
35min vaření
125 kJ
energetická hodnota na 100g
120 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky1g sacharidy1g bílkoviny
Zeleninová polévka harisou a mandlemi.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
květáku
- rozdělený na růžičky
300 g
kořenové zeleniny
- očištěná a nakrájená
1 ks
malé cukety
- oloupaná a nakrájená
2 l
vody
80 g
plátků mandlí
- orestované
4 snítky
čerstvého koriandru
- nasekaného
2 lžíce
oleje
2 lžičky
harisy
2 špetky
mleté skořice
2 špetky
mletého kmínu
3 špetky
soli
Postup přípravy
V hrnci na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
Přidejte harisu, kmín a promíchejte.
Zeleninu zalijte vodou, osolte, přidejte polovinu mandlí a vařte, až je zelenina měkká.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte skořicí.
Polévku podávejte posypanou mandlemi a koriandrem.
TIP:
Harisa je druh ostré kořenící směsi.