Prostreno.cz

Marocká květáková polévka

Zeleninová polévka harisou a mandlemi.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 149 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks květáku - rozdělený na růžičky
  • 300 g kořenové zeleniny - očištěná a nakrájená
  • 1 ks malé cukety - oloupaná a nakrájená
  • 2 l vody
  • 80 g plátků mandlí - orestované
  • 4 snítky čerstvého koriandru - nasekaného
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky harisy
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
  2. Přidejte harisu, kmín a promíchejte.
  3. Zeleninu zalijte vodou, osolte, přidejte polovinu mandlí a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte skořicí.
  5. Polévku podávejte posypanou mandlemi a koriandrem.

TIP:

Harisa je druh ostré kořenící směsi.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marocká květáková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat