Prostreno.cz

Marocká květáková polévka

Zeleninová polévka harisou a mandlemi.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 130 kJ / 31 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci na 2 lžících oleje orestujte očištěnou, nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
  2. Přidejte harisu, kmín a promíchejte.
  3. Zeleninu zalijte vodou, osolte, přidejte polovinu mandlí a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte skořicí.
  5. Polévku podávejte posypanou mandlemi a koriandrem.

TIP:

Harisa je druh ostré kořenící směsi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,50g
  • Sacharidy:

    155,00g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    193,80g
  • Vláknina:

    78,80g

Aktivita pro spálení: 31 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

9

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka ze sladkých brambor

(3 hlasů)
1h a 10min
311 kJ

Krémová thajská polévka

(1 hlasů)
45min
246 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marocká květáková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat