Prostreno.cz

Jarní špenátová roláda

Nejen na Velikonoce se vám bude hodit svěží roláda se špenátem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 50min

    35min příprava

    15min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Špenát spařte v cedníku vařící vodou, nechte vychladnout a pořádně vymačkejte.
  2. Špenát rozmixujte se žloutky a opatrně přimíchejte z bílků a špetky soli ušlehaný pevný sníh.
  3. Ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte asi 15 minut, až povrch zpevní a jen malinko zezlátne.
  4. Ihned po vytažení z trouby překryjte čistou utěrkou, otočte, sloupněte papír a i s utěrkou zarolujte.
  5. Sýr smíchejte s nasekanou pažitkou a nasekanými rajčaty, ochuťte prolisovaným česnekem, trochou citronové šťávy, solí a čerstvě mletým pepřem.
  6. Vychladlou roládu potřete náplní, zarolujte a nechte alespoň hodinu v chladu.
  7. Před podáváním nakrájejte na plátky.

TIP:

Před stočením rolády můžete na sýr položit tenké plátky uzeného lososa.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní špenátová roláda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat