Prostreno.cz

Pórková polévka s těstovinou

Hustá pórková polévka netradičně s vlasovými nudlemi je klasická polévka z Italské kuchyně.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 301 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 400 g očištěného pórku
  • 3 ks menších brambor
  • 120 g vlasových nudlí
  • 2 l masového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 6 lžic strouhaného parmezánu
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1.5 hrnku pórku - nakrájený na velmi tenké plátky

Postup přípravy

  1. Nudle uvařte zvlášť podle návodu na obalu. Uvařené nudle sceďte a prolijte je v cedníku studenou vodou.
  2. Očištěný pórek krátce osmahněte na másle.
  3. K pórku přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory, zeleninu zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory skoro rozvařené.
  4. Polévku podle chuti osolte.
  5. Polévku podávejte posypanou parmazánem a jemně nakrájeným pórkem.
  6. Nudle podávejte zvlášť.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s těstovinou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat