Prostreno.cz

Chléb s celozrnnou moukou a sušenými rajčaty

Chléb s kousky sušených rajčat a oliv, vynikající je ještě vlažný.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 30min

    1h a 30min příprava

    60min vaření

  • 748 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g celozrnné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 500 ml vlažné vody
  • 2 lžičky medu
  • 1.5 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g sušených rajčat v oleji - nakrájená na tenké proužky
  • 50 g černých oliv
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu - nebo jiná oblíbená bylinka

Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do větší misky.
  2. Uprostřed vytvořte důlek, do středu dejte med, šálek vody a droždí, lehce promíchejte a nechte vykynout.
  3. Do těsta přidejte olej, nakrájené olivy, rajčata, rozmarýn a promíchejte (nejlépe rukama), postupně přidávejte vodu, aby vzniklo hladké těsto.
  4. Možná budete potřebovat trochu více mouky nebo trochu více vody, aby jste dosáhli požadovaného výsledku.
  5. Těsto nechte na teplém místě vykynout.
  6. Vykynuté těsto ještě jednou krátce prohněťte, vytvarujte bochník, nebo vložte do formy a nechte 20 minut odpočinout.
  7. Troubu předehřejte na 200 °C.
  8. Chléb pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut.
  9. Pak chléb ve formě obraťte a pečte ještě 10-15 minut. Doba pečení závisí na velikosti vytvarovaného bochníku.

TIP:

Podle toho jak vám peče trouba = na prvních 30 minut pečení chléb přikryjte, třeba alobalem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chléb s celozrnnou moukou a sušenými rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat