Prostreno.cz

Treska s pórkem

Křehké a šťavnaté filé. Ryba zapečená s pórkem a sýrem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 1.5 kg pórku
  • 2 lžíce másla
  • 700 g vykostěného filé tresky - může být mražené
  • 1 svazek směsi oblíbených bylinek
  • 250 ml 33% smetany
  • 120 g tvrdého strouhaného sýra
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Celý pórek nakrájejte na plátky, nasypte je do rendlíku s rozehřátým máslem, podle chuti osolte a duste 5 minut.
  2. Tresku nakrájejte na velké kousky, vložte je do hrnce, zalijte vlažnou vodou, přidejte bylinky a vařte 15 minut. Pak tresku sceďte a nasypte do menší zapékací misky.
  3. Tresku osolte a na tresku nasypte podušený pórek.
  4. V misce prošlehejte vejce, smetanu, strouhanku a muškátový oříšek. Směsí přelijte tresku s pórkem.
  5. Takto připravenou tresku dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  6. Zapékací misku vyndejte z trouby, pokrm posypte strouhaným sýrem a misku dejte ještě na 10-15 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat