Prostreno.cz

Šunková frittata

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je pevnější.

28.01.2020 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

671 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vejce, smetanu, sůl a pepř vyšlehejte, přidejte petrželku, nakrájenou cibulku a promíchejte.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, na pánev nalijte vaječnou směs a pečte na mírném ohni 5 minut , nebo až začnou vejce na okrajích tuhnout.
  4. Frittatu posypte nastrouhaným sýrem a nakrájenou šunkou.
  5. Pánev vložte do předehřáté trouby a pečte, až začne frittata na povrchu zlátnout a uvnitř je hotová.Trvá to přibližně 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    207,92 g
  • Sacharidy:

    48,68 g
    • Cukry:

      17,09 g
  • Tuky:

    234,15 g
  • Vláknina:

    9,30 g

Aktivita pro spálení:

659 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

(2 hlasů)
1h a 10min
710 kJ

Rajčatové muffiny

(2 hlasů)
50min
600 kJ

Slané šátečky z listového těsta

(6 hlasů)
1h a 5min
847 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šunková frittata

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba