Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Chřest v parmské šunce

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

177 kJ

energetická hodnota na 100g

170 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky2g sacharidy6g bílkoviny

Příprava chřestu je jednoduchá a možná vás příjemně překvapí i jeho chuť. Podávejte ho třeba jako předkrm, zabalený v kabátku z parmské šunky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 12 ks výhonků zeleného chřestu
  • 1.5 l vody
  • 1 lžička soli
  • 12 plátků parmské šunky
  • 200 ml 33% smetany
  • 100 g hoblinek parmezánu
  • 1 balení čerstvé řeřichy

Postup přípravy

  • Očištěný chřest vložte do osolené vařící vody a vařte přibližně 4 minuty. Hlídejte, aby nebyl chřest rozvařený, ale zůstal křupavý.
  • Uvařený chřest sceďte, přelijte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  • Pak každý kousek chřestu zabalte do plátku šunky.
  • Chřest uložte do zapékací misky, podlijte ho smetanou a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Před podáváním posypte chřest hoblinkami parmezánu a ozdobte řeřichou.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Cuketové carpaccio

Cuketové carpaccio

0 hlasů
45min 1061 kJ 90 Kč
Krevetový salát s avokádem

Krevetový salát s avokádem

0 hlasů
25min 542 kJ 280 Kč
Mini masové kuličky

Mini masové kuličky

1 hlas
1h a 15min 1225 kJ 170 Kč
Plněná mozzarella

Plněná mozzarella

1 hlas
20min 433 kJ 120 Kč
Rajčata plněná krevetami

Rajčata plněná krevetami

0 hlasů
35min 317 kJ 190 Kč
Avokádo s kaviárem

Avokádo s kaviárem

1 hlas
20min 886 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření