Mini masové kuličky
Italské masové kuličky jsou skvělé jako předkrm nebo chuťovky.
-
1h a 15min
45min příprava
30min vaření
-
1225 kJ / 292 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy16g
tuky19g
Ingredience na
- 600 g
mletého masa mix
- 3 ks
vajec
- 2 lžíce
hladké mouky
- 100 g
strouhaného parmezánu
- nebo jiný sýr
- 1 hrnek
petrželky
- nahrubo nasekané
- 5 lžic
strouhanky
- 3 špetky
mletého pepře
- 3 špetky
soli
- Na obalení
- 1 hrnek
strouhanky
- Na smažení
- 150 ml
rostlinného oleje
Postup přípravy
- V misce smíchejte mleté maso, vejce, sýr, mouku, petržel, sůl, pepř a 5 lžic strouhanky (podle potřeby více).
- Směs důkladně promíchejte, přikryjte a dejte na půl hodiny do chladničky.
- Ze směsi tvarujte malé kuličky, obalte je ve strouhance a smažte v oleji. Hotové kuličky pokládejte na papírový ubrousek.
- Okapané kuličky navlečte na špejle. Nejlépe 4 na jednu špejli.