Prostreno.cz

Bílý "boršč"

Boršč se tradičně připravuje z červené řepy. V Litvě se podává polévka která se jmenuje taky boršč, není z červené řepy, ale z tuřínu a je bez masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 262 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný tuřín nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  4. Přisypte ostatní zeleninu a minutu míchejte.
  5. Zeleninu zalijte vodou, přidejte koření a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Polévku zjemněte smetanou, dochuťte solí, prolisovaným česnekem a tymiánem.

TIP:

Místo vody použijte zeleninový vývar. Polévka získá lepší chuť.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílý "boršč"

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat