Prostreno.cz

Bílý "boršč"

Boršč se tradičně připravuje z červené řepy. V Litvě se podává polévka která se jmenuje taky boršč, není z červené řepy, ale z tuřínu a je bez masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 262 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 400 g tuřínu – vodnice
  • 250 g bílého zelí
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks malé, nastrouhané petržele
  • 50 g nastrouhaného celeru
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 špetka kmínu
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 l vody
  • 3 špetky soli
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Oloupaný tuřín nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  4. Přisypte ostatní zeleninu a minutu míchejte.
  5. Zeleninu zalijte vodou, přidejte koření a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Polévku zjemněte smetanou, dochuťte solí, prolisovaným česnekem a tymiánem.

TIP:

Místo vody použijte zeleninový vývar. Polévka získá lepší chuť.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílý "boršč"

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat