Prostreno.cz

Bílý boršč

Boršč se tradičně připravuje z červené řepy. V Litvě se podává polévka která se jmenuje taky boršč, není z červené řepy, ale z tuřínu a je bez masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 234 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný tuřín nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Zelí nakrájejte na nudličky.
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  4. Přisypte ostatní zeleninu a minutu míchejte.
  5. Zeleninu zalijte vodou, přidejte koření a vařte, až je zelenina měkká.
  6. Polévku zjemněte smetanou, dochuťte solí, prolisovaným česnekem a tymiánem.

TIP:

Místo vody použijte zeleninový vývar. Polévka získá lepší chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,79g
  • Sacharidy:

    186,42g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    143,62g
  • Vláknina:

    58,00g

Aktivita pro spálení: 56 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení



Podobné recepty

Žlutá čočková polévka

(1 hlasů)
50min
267 kJ

Polévka z bílých fazolí s řapíkatým celerem

(2 hlasů)
50min
276 kJ

Kapustová polévka s kuřecím masem

(2 hlasů)
1h a 5min
272 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bílý boršč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat