Prostreno.cz

Mleté jehněčí maso s chřestem

Jehněčí a kůzlečí maso jsou zapomenuté tradiční suroviny vhodné nejen na Velikonoce. Na jehněčí maso existuje nesčetně variant na jeho přípravu. Vyzkoušejte tento recept na jehněčí s chřestem. Možná přijdete jehněčímu masu na chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 626 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • 600 g jehněčího masa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 ks menší cibule
  • 150 g hub Shiitake
  • 6 stonků chřestu
  • 600 g vařených brambor
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do misky.
  2. Přidejte lžíci oleje, 4 špetky soli, chilli vločky, prolisovaný česnek, mletý zázvor, velmi jemně nakrájené houby a drobně nakrájenou cibuli. Vše důkladně promíchejte a z hmoty vytvarujte menší kuličky.
  3. Kuličky uložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-35 minut-podle velikosti kuliček.
  4. Brambory nakrájejte na malé klínky, větší, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  5. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla, přisypte cibuli a brambory a restujte, až se brambory a cibule opečou dozlatova. Jemně osolte.
  6. Očištěný chřest nakrájejte na poloviny.
  7. V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, lžíci oleje, přisypte chřest, sezamová semínka a na mírném ohni 5 minut opékejte. Podle chuti osolte.
  8. Masové kuličky podávejte s chřestem a bramborami.

TIP:

Pokud nemáte rádi jehněčí maso, použijte mleté vepřové. Místo hub Shiitake můžete použít žampióny.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté jehněčí maso s chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat