Prostreno.cz

Zelí pečené se slaninou

Zelí je výtečná příloha nejen k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 1.2 kg bílého zelí
  • 200 g anglické slaniny
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nové koření a bobkový list. Vařte, až se víno zredukuje na polovinu. Víno sceďte.
  4. Zelí nakrájejte na větší kousky a nasypte ho do malého pekáčku.
  5. K zelí přidejte na širší nudličky nakrájenou slaninu, osolte, opepřete, pokapejte olejem, zalijte vínem a promíchejte.
  6. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.
  7. Pak zelí odkryjte a pečte, až zelí změkne.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí pečené se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat