Prostreno.cz

Zelí pečené se slaninou

Zelí je výtečná příloha nejen k vepřovému masu, ale nabízí mnohem širší využití.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 1.2 kg bílého zelí
  • 200 g anglické slaniny
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nové koření a bobkový list. Vařte, až se víno zredukuje na polovinu. Víno sceďte.
  4. Zelí nakrájejte na větší kousky a nasypte ho do malého pekáčku.
  5. K zelí přidejte na širší nudličky nakrájenou slaninu, osolte, opepřete, pokapejte olejem, zalijte vínem a promíchejte.
  6. Pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.
  7. Pak zelí odkryjte a pečte, až zelí změkne.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,00g
  • Sacharidy:

    120,10g
    • Cukry:

      12,34g
  • Tuky:

    146,73g
  • Vláknina:

    53,00g

Aktivita pro spálení: 146 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Papriková omáčka

(2 hlasů)
35min
334 kJ

Kořeněná dušená mrkev

(1 hlasů)
35min
374 kJ

Červená řepa s pistáciemi

(1 hlasů)
1h a 40min
710 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí pečené se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat