Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s bílým chřestem

Slavnostní jehněčí kotletky na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 810 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • 2 svazky bílého chřestu
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 200 ml 40% šlehačky
  • 2 lžíce čerstvého estragonu - jemně nasekaného
  • 12 ks malých jehněčích kotletek
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého, bílého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte pokud možno na stojato do vroucí, lehce osolené vody - do vysokého hrnce. Vařte 5 až 8 minut.
  2. V rendlíku na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přilijte víno a nechte víno zredukovat na polovinu.
  3. Přilijte smetanu a vařte 5 minut až omáčka zhoustne.
  4. Podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte estragon a lžíci hodně studeného másla.
  5. Zahřejte grilovací pánev.
  6. Jehněčí kotletky potřete olivovým olejem a posypte je solí a pepřem.
  7. Kotletky opečte na grilovací pánvi, grilujte 2 – 3 minuty z každé strany, uvnitř by měly kotletky zůstat růžové.
  8. Kotletky podávejte s chřestem a estragonovou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s bílým chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat