Jehněčí kotletky s bílým chřestem
Slavnostní jehněčí kotletky na velikonoční stůl.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
810 kJ / 193 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky17g
Ingredience na
- 2 svazky
bílého chřestu
- 1 ks
šalotky
- 1 lžíce
másla
- 150 ml
suchého bílého vína
- 200 ml
40% šlehačky
- 2 lžíce
čerstvého estragonu
- jemně nasekaného
- 12 ks
malých jehněčích kotletek
- 1 lžička
soli
- 0.5 lžičky
mletého, bílého pepře
- 6 lžic
olivového oleje
- 1 lžíce
studeného másla
Postup přípravy
- Očištěný chřest vložte pokud možno na stojato do vroucí, lehce osolené vody - do vysokého hrnce. Vařte 5 až 8 minut.
- V rendlíku na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přilijte víno a nechte víno zredukovat na polovinu.
- Přilijte smetanu a vařte 5 minut až omáčka zhoustne.
- Podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte estragon a lžíci hodně studeného másla.
- Zahřejte grilovací pánev.
- Jehněčí kotletky potřete olivovým olejem a posypte je solí a pepřem.
- Kotletky opečte na grilovací pánvi, grilujte 2 – 3 minuty z každé strany, uvnitř by měly kotletky zůstat růžové.
- Kotletky podávejte s chřestem a estragonovou omáčkou.