Prostreno.cz

Pečený chřest s houbami

Opravdu čerstvý chřest chutná nejlíp. Tohle je recept pro ty, které chřest s holandskou omáčkou, nebo obyčejné přelití máslem už omrzelo.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 443 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 svazek čerstvého, zeleného chřestu
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • Na omáčku
  • 250 g malých hnědých žampiónů (baby) - nakrájených na silné plátky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest uložte na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Chřest pokapejte olejem, velmi jemně osolte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C.
  3. Přikryjte-například alobalem a pečte 15-20 minut, během pečení chřest jednou otočte.
  4. V pánvi zahřejte polovinu vývaru, přidejte sojovou omáčku, houby a duste 5 minut.
  5. Ve zbývajícím vývaru rozmíchejte kukuřičný škrob a přilijte ho k houbám. Duste na mírném ohni 10 minut.
  6. Chřest podávejte s houbami.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pečený chřest s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat