Prostreno.cz

Vepřová kýta s mangem

Sladké, slané, pikantní... marinované kousky vepřového masa s mangem a červenou paprikou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 916 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy21g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g vepřové kýty
  • 150 ml vody - podle potřeby více
  • 1 ks velké, červené papriky - nakrájená na kostky
  • 1 ks velké, oloupané mango - nakrájené na kostky
  • 1 lžíce černých sezamových semínek
  • 1 lžíce světlých sezamových semínek
  • 2 stonky nať lahůdkové cibulky
  • 2 špetky soli
  • K podávání
  • 4 porce vařené jasmínové rýže
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 80 ml bio sójové omáčky
  • 1.5 lžičky cukru
  • 1.5 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sušeného, mletého česneku
  • 1 špetka mletého zázvoru
  • 2 špetky chilli vloček
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky.
  2. Ingredience na marinádu důkladně promíchejte v nízké, nejlépe čtvercové misce.
  3. Do misky nasypte maso, dobře promíchejte, misku uzavřete víkem a nechte v chladu přes noc.
  4. Maso i s marinádou dejte do rendlíku a maso opečte ze všech stran.
  5. Snižte teplotu, podlijte vodou a duste maso doměkka.
  6. K měkkému masu nasypte papriku, mango, vše posypte sezamovými semínky, podle chuti osolte a vše duste ještě 10 minut.
  7. Posypte nakrájenou natí cibulky a podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta s mangem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat