Prostreno.cz

Zeleninový salát s tuňákem

Snadný studený salát k obědu nebo lehké večeři. Skvělá kombinace tuňáka a zeleniny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 792 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • 350 g tuňáka ve vlastní šťávě - scezený okapaný
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička strouhané limetové kůry
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 2 špetky soli
  • 200 g červených konzervovaných fazolí - opláchnuté, scezené
  • 1 ks červené papriky - nakrájená na nudličky
  • 0.5 ks malé, salátové okurky - podélně rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 0.5 hrnku konzervované kukuřice - propláchnutá a scezená
  • 1 lžíce čerstvé bazalky - nasekané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru - nasekaného

Postup přípravy

  1. V malé misce prošlehejte olej, limetkovou šťávu a kůru, ocet, kmín a sůl.
  2. Do velké misky dejte scezeného tuňáka a lehce ho rozmačkejte vidličkou.
  3. Přidejte zbývající ingredience, ochucený olej a vše promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s tuňákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat