Prostreno.cz

Bramborová polévka s červeným zelím

Brambory, červené zelí, anglická slanina a petrželka jsou hlavní ingredience této syté polévky.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 166 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 ks brambor
  • 100 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 200 g červeného zelí
  • 1 ks cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 2 l vody
  • 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžičky mleté červené papriky - nejlépe uzené
  • 5 snítek zelené petrželky - lístky
  • 150 ml smetany

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte olej, slaninu, nakrájenou cibuli a mletou papriku. Míchejte na mírném ohni 2-3 minuty.
  2. Přisypte oloupané, nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí, přilijte vodu a přidejte sypký vývar.
  3. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Vařte, až je zelenina měkká.
  4. Polévku dochuťte solí, prolisovaným česnekem, zjemněte ji smetanou a nakonec přisypte lístky petržele.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s červeným zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat