Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Sladké brambory v chutné úpravě podávané se sýrem. Batáty mají podobnou chuť jako dýně a jsou sladší než brambory.

07.04.2020 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

204 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Batáty, cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte: batáty a mrkev na větší kousky, cibuli najemno. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek, batáty, mrkev a promíchejte.
  3. Pomalu přilijte vývar, přidejte sušený tymián a přikryté vařte, až je zelenina měkká, přibližně 20-25 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, ale ne zcela dohladka.V polévce by měly zůstat malé kousky zeleniny, podle potřeby dochuťte polévku solí a pepřem.
  5. Před podáváním polévku hustě posypte sýrem.

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,28 g
  • Sacharidy:

    241,63 g
    • Cukry:

      36,94 g
  • Tuky:

    75,14 g
  • Vláknina:

    16,12 g

Aktivita pro spálení:

230 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Asijská zimní polévka z rajčat

(10 hlasů)
60min
268 kJ

Polévka se sýrem Brie

(5 hlasů)
1h a 20min
298 kJ

Kuřecí vývar s houbami

(10 hlasů)
1h a 20min
315 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba