Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Sladké brambory v chutné úpravě podávané se sýrem. Batáty mají podobnou chuť jako dýně a jsou sladší než brambory.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 285 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g sladkých brambor - batátů
  • 200 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1.8 l domácího zeleninového vývaru
  • 350 g tvarohu, sýra cottage nebo gervais
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého, bílého pepře

Postup přípravy

  1. Batáty, cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte: batáty a mrkev na větší kousky, cibuli najemno. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek, batáty, mrkev a promíchejte.
  3. Pomalu přilijte vývar, přidejte sušený tymián a přikryté vařte, až je zelenina měkká, přibližně 20-25 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, ale ne zcela dohladka.V polévce by měly zůstat malé kousky zeleniny, podle potřeby dochuťte polévku solí a pepřem.
  5. Před podáváním polévku hustě posypte sýrem.

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat