Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Sladké brambory v chutné úpravě podávané se sýrem. Batáty mají podobnou chuť jako dýně a jsou sladší než brambory.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 284 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Batáty, cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte: batáty a mrkev na větší kousky, cibuli najemno. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek, batáty, mrkev a promíchejte.
  3. Pomalu přilijte vývar, přidejte sušený tymián a přikryté vařte, až je zelenina měkká, přibližně 20-25 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, ale ne zcela dohladka.V polévce by měly zůstat malé kousky zeleniny, podle potřeby dochuťte polévku solí a pepřem.
  5. Před podáváním polévku hustě posypte sýrem.

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,10g
  • Sacharidy:

    160,60g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    212,47g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat