Prostreno.cz

Perník s jablky

Perník vylepšený jablky je úžasně vláčný. Je snadný, oblíbený a lze ho jednoduše vylepšovat – ořechy, rumem, jablky, nebo nastrouhanou čokoládou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1000 kJ / 239 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g polohrubé mouky
  • 170 g krupicového cukru
  • 2.5 lžíce kakaa
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 sáček kypřícího prášek do perníku
  • 1 špetka soli
  • 3 ks vajec - rozšlehaná
  • 200 ml mléka
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 3 ks větších jablek
  • 1.5 lžíce tuku
  • 3 lžíce hrubé mouky - na vysypání plechu
  • Na posypání
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  2. Jablka nastrouhejte nahrubo (není třeba je loupat).
  3. Do velké misky prosejte mouku, kakao a kypřící prášek.
  4. Přidejte sůl, cukr, perníkové koření, citronovou kůru a promíchejte.
  5. K sypké směsi přidejte mléko, olej a rozšlehaná vejce. Vše důkladně promíchejte.
  6. Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
  7. Těsto nalijte do vymazaného plechu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
  8. Vychladlý perník posypte moučkovým cukrem, nebo můžete perník přelít čokoládovou polevou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Perník s jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat