Masové kuličky dušené v zelenině
Kuličky z drůbežího masa provoněné bylinkami, dušené se zeleninou.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
450 kJ / 107 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky3g
Ingredience na
- 800 g
mletého kuřecího masa
- nebo krůtího
- 1 ks
cibule
- 0.5 lžíce
směs koření na kuře
- 1 ks
vejce
- rozšlehané
- 2 plátky
toustového chleba
- 2 snítky
kopru
- 2 snítky
koriandru
- 3 lžíce
oleje
- 2 špetky
soli
- 300 g
mraženého hrášku
- v létě čerstvý
- 1 ks
mrkve
- 2 ks
brambor
- 1 ks
červené papriky
- 300 ml
zeleninového vývaru
Postup přípravy
- Maso dejte do misky, přidejte rozšlehané vejce, rozdrobený toustový chléb, jemně nasekaný koriandr, 2 snítky jemně nasekaného kopru, podle chuti osolte, přidejte koření a důkladně promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte menší kuličky.
- Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- K cibuli vložte masové kuličky a orestujte je.
- Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, mrkev nakrájenou na plátky, oloupané, nakrájené brambory, podlijte vývarem a zvolna duste 45 minut.
- K masu přisypte hrášek a duste ještě 10 minut.