Prostreno.cz

Kuřecí kari s houbami a bazalkou

Šťavnaté kuřecí maso vonící bazalkou a houbami. Kuřecí kari je univerzální jídlo, existuje mnoho různých receptů a chutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 750 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 250 g čerstvých hub
  • 1 lžíce kari koření nebo kari pasty
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 15 lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. V rendlíku se silným dnem rozehřejte olej, přisypte na tenké plátky nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přidejte na větší kousky nakrájené kuřecí maso, opečte ho ze všech stran, přimíchejte na plátky nakrájené houby, vše posypte kari kořením, nebo přidejte kari pastu, mletý kmín a promíchejte.
  3. Maso zalijte vývarem a smetanou, osolte a opepřete podle chuti a duste na mírném ohni doměkka.
  4. Ke konci dušení přidejte k masu nakrájenou bazalku. Podávejte s rýží.

TIP:

Zkuste kari připravit s kokosovým mlékem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kari s houbami a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat