Prostreno.cz

Kuřecí kousky s estragonem

Estragon = ve Francii je tato bylinka nepostradatelná. Vyzkoušejte estragon při přípravě kuřecího masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 445 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks kuřecích kousků - např. stehna, paličky, čtvrtky
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 8 ks malých rajčat
  • 3 větvičky čerstvého estragonu
  • 200 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso osolte, opepřete a orestujte ho v pekáčku na oleji.
  2. Maso vyjměte, do pekáčku přidejte máslo, nakrájenou cibuli, česnek a vše orestujte dozlatova.
  3. Přidejte rajčata, lístky estragonu a míchejte 5 minut.
  4. Kuřecí maso položte na zeleninu, přidejte bílé víno, přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 30 minut.
  5. Pak maso odkryjte a dopečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,73g
  • Sacharidy:

    163,51g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    196,56g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky s estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat