Prostreno.cz

Vepřová pečeně s červeným zelím

Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek je vynikající. S vepřovým masem – skvělý oběd.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 575 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g vepřové pečeně
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • Na přílohu
  • 3 lžíce oleje
  • 700 g červeného zelí - nakrájeného na nudličky
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 3 lžíce zavařených brusinek
  • 1 ks jablka - oloupané, nakrájené na kostičky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  3. Maso položte do malého pekáčku vymazaného olejem, podlijte ho vývarem a přikryté pečte v troubě doměkka.
  4. V rendlíku na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přisypte zelí, nakrájené jablko a brusinky. Duste, až je zelí měkké. Podle potřeby podlijte zelí malým množstvím vody. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte nakrájené na plátky s červeným zelím.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,54g
  • Sacharidy:

    116,29g
    • Cukry:

      27,20g
  • Tuky:

    223,26g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat