Prostreno.cz

Rýže se zeleninou a tymiánem

Pokud máte rádi rýži se zeleninou, vyzkoušejte tento recept s cuketou, mrkví, pórkem a intenzívním aroma tymiánu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 556 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks malé cukety
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • 2 snítky tymiánu - pouze lístky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Místo vody použijte na vaření zeleninový vývar. Během vaření přisypte k rýži polovinu lístků tymiánu.
  2. Omytou cuketu nakrájejte na nudličky, očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky. Nakrájejte i kousek zelené části.
  4. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  5. Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji s máslem zeleninu přibližně 10 minut duste. Během dušení přisypte k zelenině zbývající lístky tymiánu.
  6. K zelenině přidejte rýži, strouhaný sýr, podle chuti osolte, opepřete a vše promíchejte a prohřejte.

TIP:

Pokud nemáte rádi tymián, použijte jinou, oblíbenou bylinku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže se zeleninou a tymiánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat