Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s tymiánem a chilli papričkou

Recept na kuřecí dobrotu, která voní bylinkami a je jemně pikantní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks červené cibule
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 0.5 svazku čerstvé petrželky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Polovinu petrželky drobně nakrájejte.
  3. Z chilli papričky odstraňte semínka a nakrájejte ji na tenké nudličky.
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo.
  5. Na oleji s máslem opečte ze všech stran osolené kuřecí čtvrtky.
  6. K masu nasypte cibuli, přidejte česnek, lístečky tymiánu, nakrájenou petrželku a chilli papričku. Maso zalijte vývarem, přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka. Maso dopečte odkryté.
  7. Podávejte ozdobené snítkami petrželky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s tymiánem a chilli papričkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat