Kuřecí polévka s řapíkatým celerem a fazolemi
Snadná, sytá, chutná a jemně pikantní. Polévka s kuřecím masem a fazolemi.
-
1h a 15min
15min příprava
60min vaření
-
228 kJ / 54 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 lžíce
rostlinného oleje
- 1 lžíce
másla
- 1 ks
malé cibule
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 300 g
kuřecího masa
- vykostěná stehna ,prsa
- 2 l
vody
- 250 g
velkých, červených, konzervovaných fazolí
- 2 špetky
chilli vloček
- 2 špetky
sušeného libečku
- 0.45 hrnku
polévkových nudlí
- 1 lžíce
bio sypkého zeleninového vývaru
- 2 špetky
soli
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso, na plátky nakrájený celer, zalijte vodou, přisypte sypký vývar, libeček a vařte 30 minut, nebo až je maso měkké.
- Do polévky přidejte propláchnuté fazole a nudle. Polévku dochuťte solí, chilli vločkami a vařte, až jsou nudle měkké.
- Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.