Prostreno.cz

Kuře na fenyklu

Fenykl má typické anýzové aroma, je jemně nasládlý a kuřeti dodá na chuti.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 725 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1400 g naporcované kuře
  • 1 ks větší, čerstvý fenykl
  • 1 lžíce drceného pepře
  • 1 lžička mleté, sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 100 ml olivového oleje
  • 80 g černých oliv
  • 300 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. Naporcované kuře osolte a uložte do pekáčku.
  2. K masu přidejte očištěný, na plátky nakrájený fenykl a olivy.
  3. Vše posypte mletou paprikou, pepřem, pokapejte olejem, vinným octem a promíchejte.
  4. Maso podlijte vínem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut. Na druhou polovinu pečení maso odkryjte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,10g
  • Sacharidy:

    131,70g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    134,30g
  • Vláknina:

    65,00g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře na fenyklu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat