Prostreno.cz

Kuře na fenyklu

Fenykl má typické anýzové aroma, je jemně nasládlý a kuřeti dodá na chuti.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1400 g naporcované kuře
  • 1 ks větší, čerstvý fenykl
  • 1 lžíce drceného pepře
  • 1 lžička mleté, sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 100 ml olivového oleje
  • 80 g černých oliv
  • 300 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. Naporcované kuře osolte a uložte do pekáčku.
  2. K masu přidejte očištěný, na plátky nakrájený fenykl a olivy.
  3. Vše posypte mletou paprikou, pepřem, pokapejte olejem, vinným octem a promíchejte.
  4. Maso podlijte vínem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut. Na druhou polovinu pečení maso odkryjte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře na fenyklu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat