Prostreno.cz

Vepřové s brusinkovou omáčkou

Šťavnaté vepřové maso, které se podává se sladkou brusinkovou omáčkou. Nebojte se vyzkoušet tuto netradiční kombinaci.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové kotlety bez kostí
  • 5 lžic oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce octa balsamico
  • 300 ml masového vývaru
  • Na omáčku
  • 250 g mražených, čerstvých nebo konzervovaných brusinek
  • 1 lžíce čerstvého, nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 150 ml 100% pomerančové šťávy
  • 200 ml vody
  • 0.5 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky soli
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Vepřové maso osolte, opepřete a opečte ho ze všech stran v pekáčku na oleji.
  3. Maso pokapejte octem balsamico, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě doměkka.
  4. Ve vodě důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob.
  5. V rendlíku zahřejte pomerančovou šťávu, přilijte vodu se škrobem, promíchejte, přidejte pomerančovou kůru, cukr, sůl, zázvor a rozmačkané brusinky. Vařte na mírném ohni 10 minut, nebo až se brusinky skoro rozvaří.
  6. Maso podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové s brusinkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat