Prostreno.cz

Bramborová polévka s fazolemi

K přípravě této polévky můžete použít jakýkoli druh bílých fazolí = velké cannellini, nebo klasické malé fazole.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 120 g anglické slaniny
  • K přípravě
  • 400 g bílých konzervovaných fazolí
  • 2 l masového vývaru - nebo voda a 1.5 lžíce bio sypkého vývaru
  • 1 ks cibule - drobně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 2 ks středně velkých brambor
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks menší mrkve - nakrájené na malé kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky sušené majoránky
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2-5 lžíce másla - na jíšku
  • 1.5 lžíce hladké mouky - na jíšku
  • Na ozdobu
  • 2 snítky petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. K cibuli a česneku přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory a na kostičky nakrájenou mrkev.
  3. Přidejte na malé kousky nakrájený celer, zalijte vývarem a vařte 25 minut.
  4. Mezitím nakrájejte slaninu na proužky a nasucho ji orestujte v pánvi.
  5. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a vmíchejte ji do polévky.
  6. Přidejte propláchnuté scezené fazole, dochuťte solí, majoránkou, pepřem a vařte na mírném ohni 10 minut.
  7. Polévku podávejte posypanou orestovanou slaninou, ozdobenou petrželkou.

TIP:

Fazole můžete použít i suché. Večer fazole namočte, druhý den fazole slijte, dejte čistou vodu a uvařte je doměkka.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s fazolemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat