Rybí filé dušené s čerstvým fenyklem
Rybí filety dušené na čerstvém fenyklu. Tento rybí pokrm je obohacený šafránem a bílým vínem.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
369 kJ / 88 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky5g
Ingredience na
Postup přípravy
- Očištěný fenykl nakrájejte podélně na plátky. Kousek natě si odložte na zdobení.
- Oloupanou šalotku a česnek nakrájejte na plátky.
- Na oleji krátce orestujte šalotku, česnek a fenykl.
- Přidejte víno a duste, až se víno zčásti zredukuje.
- Přidejte vývar, šafrán a duste 5 minut.
- Osolené, opepřené rybí filé položte na zeleninu a duste 10-15 minut – podle velikosti filé.
- Nakonec filé přelijte smetanou.
- Podávejte ozdobené natí fenyklu.