Prostreno.cz

Štika na smetaně

Jemné, pevné a netučné maso dravé štiky je výtečné. Skvěle ho doplňují smetana, kapary a citron .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 357 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce vykostěné filety štiky bez kůže - á 180-200 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 ks citron - nakrájený na plátky
  • 60 g kaparů se stopkami
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Filety štiky osolte,opepřete a uložte je do zapékací misky.
  2. Filety podlijte smetanou ,posypte je kapary a na filety položte plátky citrónu.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25 – 30 minut.
  4. Před podáváním posypte čerstvým koprem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,00g
  • Sacharidy:

    15,00g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    12,80g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štika na smetaně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat